Creative Association
for Arts and Culture Drom

Åpne søk

SØKNADSPERIODEN
Drom arrangerer nå en åpen søknadsperiode for sigøyner- og romanikunstnere i Norden som ønsker å bli presentert på den nettbaserte plattformen Nordic Roma Artist Platform. De utvalgte artistene vil bli presentert på plattformen i hver sin portefølje på de nordiske språkene, på engelsk og på internasjonalt romanés. Porteføljene lages i samarbeid med de utvalgte kunstnerne etter at dommerne har gjort sine valg.

 

Hvis du er en sigøyner-/romanikunstner, og er interessert i å være med i NRAPs internasjonale presentasjon av nordiske kunstnere, send oss en frittstående søknad med CV til nina.casten@drom.fi på hvilket som helst språk. Prosjektets koordinator Nina Castén svarer gjerne på spørsmål, og kan hjelpe til om det skulle være noe. Om du lurer på noe kan du også ringe til Nina på telefon +358445090683 (språk: finsk, engelsk eller russisk).

TIDSPLAN:

1) Åpen søknadsperiode for kunstnere fram til 21.11.2018.
2) 26-28 November 2018: Et internasjonalt dommerpanel samles i Finland, og velger ut hvilke kunstnere som får delta. Navnene blir offentliggjort i en pressekonferanse i 28 November i Nordic Cultural Point (Kaisaniemenkatu 9, Helsinki). 

Søknadsperioden varer til 21.11.2018. Søk allerede nå!

Dommerne


Et internasjonalt dommerpanel med fem dommere kommer høsten 2018 til å velge ut en gruppe med kunstnere som vil bli presentert på den virtuelle plattformen.

 

Alle NRAPs dommere representer autoriteter innen sine kunstfaglige områder i egne land. De nordiske landene Finland, Sverige, Danmark, Norge og Island vil bli representert av hver sin dommer. I tillegg vil hver av dommerne representere en av følgende kunstområder: litteratur, scenekunst (teater, musikk, dans), design, billedkunst og film.

The jury members are following:
 

- Chairman of the jury, Mr Cultural Counsellor Veijo Baltzar, Finland
- Ms Hild Borchgrevink, Chairman of Nordic Council Music Prize Committee, Norway
- Mr Arild H Eriksen, Director, Artist Residence Centre "Dale", Norway
- Ms Fríða Björk Ingvarsdóttir, Rector of Iceland University of the Arts, Iceland
- Ms Hedvig Westerlund-Kapnas, Senior Expert, Nordic Cultural Point, Faro Islands/Denmark
- Tuula Väätäinen, 2. Vice-chairman, Kuopio City Counsil, Finland

- Michael Matz, Senior Advisor of Nordic Council, Sweden